SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK A MILESILK WEBÁRUHÁZBAN

Mile Mária vagyok, selyemfestő. Saját tervezésű, luxus minőségű selyemkendőket, sálakat, díszzsebkendőket készítek. A selyemfestés egy régi technikáját alkalmazom modern formában (régen ezzel a technikával készítették az orosz cárok palástját).

A selyemfestő mesterséget egy álom hatására kezdtem el. Egy éjjel azt álmodtam, hogy selyemfestő vagyok... olyan örömöt és földöntúli boldogságot éreztem alkotás közben, hogy másnap reggel nekifogtam valóra váltani, amit álmodtam. Bárki is tette a fejembe, ezt az álmot, nagyon hálás vagyok érte.

Eredeti szakmám üzemgazdász, sokáig idegenvezetőként, később üzletkötőként dolgoztam. Az említett álom előtt soha semmilyen kézműves tevékenységet nem végeztem, nem tudtam rajzolni, nem tudtam varrni, festeni soha nem is próbáltam, és igazi hernyóselyem soha nem volt a kezemben.

Ez az álom gyökeresen megváltoztatta az életemet.

Az utóbbi 4 évben sok időt töltöttem Angliában, és lehetőségem volt minden időmet a selyemfestésnek szentelni. Rengeteget tanultam, gyakoroltam, eljártam luxus áruházakba tanulmányozni a híres prémium selyemkendő márkákat (Hermes, Liberty, stb). Az egyik célom, hogy minőségben felvegyem a versenyt a legjobbakkal.

Eddig az alábbi kollekcióim készültek el: Magyar Rapszódia, Egyszer volt, hol nem volt, Gzsel, La Mer, Rózsakert, Ibolya.

A Magyar Rapszódia kollekció néhány darabja bemutatásra került Londonban a "Kultúrák a kifutón" rendezvényen.

2019. elején az a megtiszteltetés ért, hogy a gödöllői Királyi Kastélyban az Udvari szállítók boltjában is forgalmazni kezdték az általam készült selyemkendőket.

Nagyon jó érzés, hogy az alkotásaim eddig több, mint 30 országba jutottak el, olyan helyekre is, ahol én még nem jártam. Az Antarktiszon kívül minden földrészen van már selyemkendőm.

Kifejezetten azoknak az igényes hölgyeknek és uraknak ajánlom a munkáimat, akik amellett, hogy szeretik a szépet és különlegeset, fontos nekik a legkiválóbb minőség. Az a célom, hogy a selyemkendőim és sálaim évtizedeken át boldoggá tegyék viselőiket.